Farsangi bál

Közel háromszázan, gyerekek, szülők, rokonok népesítették be pénteken délután a sportcsarnokot, hogy kezdetét vegye a hagyományos jelmezes bemutató és mulatság, melyen a helyieken kívül, a szintén itt tanuló várgesztesi felső tagozatosok is részt vettek.

A szülői szervezet ismét igencsak kitett magáért, hogy emlékezetes legyen a fiatalok télűző bulija, hiszen a szervezés mellett rengeteg tombolatárggyal támogatták az eseményt, s akkor még nem is szóltunk a tantestület meglepetéséről, amelynek tagjai a tavalyi osztrák alpesi táncprodukciót követően ismét a német nemzetiségi tánchagyományból merítettek – a közönség hatalmas ovációjával kísérve.

Persze a figyelem elsősorban a diákok felvonulását, majd színpadi bemutatkozását követte, akik a mese és gyermekfilm figurák szinte teljes tárházát felvonultatták, s mindezek mellett a jelenlévők bőven láthattak egyedi, kreatív farsangi maskarákat is.

Nem volt könnyű dolga a zsűrinek, hogy a sok ötlet közül válasszon, végül a legaktívabb csoportjelmez díját – megérdemelten – a 3. osztályosok nyerték a 101 kiskutyával és Szörnyellával. A legszebb csoportjelmeznek a 6-os lányok bizonyultak (Pompomcicák), legviccesebbek a 8-os Hippik lettek, a legkreatívabb jelmezt pedig a nyolcadikos Pazár Dorka (tanulókézállásban közlekedő bohóc) mutatta be. Rohrbacher Csaba (5.o.) az egérfogóba szorult egérként érdemelte ki a legviccesebb egyéni jelmez díját, míg Goldschmiedt Krisztián (2.o.) kisvakond, és Horváth Anna Chaplin jelmeze volt a legszebb.

A bemutatót követően büfé, sramli parti és diszkó szórakoztatta a gyerekeket, miközben azt is megtudtuk Hartdégenné Rieder Éva intézményvezetőtől, hogy a program bevételét az iskola tavaszi nagy kirándulására fordítják, amikor is májusban Pannonhalmát és Győrt keresik fel.

A cikkhez tartozó képeket az önkormányzat honlapjának GALÉRIÁBAN tekinthetik meg vagy az alábbi linkre kattintva! 

forrás: www.vertessomlo.hu

Updated: 2013. február 18. hétfő — 14:54