Közösségi karácsonyfát díszítettek a vértessomlói diákok

Közösségi karácsonyfát díszítettek a vértessomlói diákok

 

Megtelt a község sportcsarnoka szerda délután, a téli szünet előtti utolsó tanítási napon, ahol a meghittség és ünnepélyesség jegyében, a pedagógusok kórusának produkciójával kezdődött a vértessomlói általános iskola karácsonyi műsora. Ahogy az intézmény életében már hagyomány, Dobbelaere Kathleen és Búzás Eszter köszöntötte magyar és német nyelven a szülőket, hozzátartozókat és vendégeket, akik között ott volt Hartdégen József helyi és Menoni Gabriella Várgesztesi polgármester. Megérkezett Ausztriából az ottani diákegyesület küldöttsége is, amely évek óta támogatja az intézményt.

Húsz műsorszám követte egymást, versmondókkal, kórussal, dalokkal, karácsonyi jelenetekkel. A fellépők az év utolsó hónapjának beköszöntétől az újesztendő elérkezéséig ölelték fel produkcióikkal az ünnepek pillanatait, és természetesen a már hagyományos chriskindlik is bekopogtattak.

Az énekkar mellett nem hiányoztak a karácsonyi versek a kisebbektől, s a művészeti iskola hangszeres produkciói sem, újdonságként pedig első alkalommal léptek fel a várgesztesi tagintézmény kisdiákjai.

A program félidejében a gyerekek a saját maguk által készített díszekkel közösen ékesítették fel az iskola karácsonyfáját, a meghitt karácsonyvárást pedig Hartdégenné Rieder Éva igazgató és Ludányi Tamás zeneiskolai vezető ünnepi gondolatai zárták szerdán Vértessomlón.

Az esemény képeit az önkormányzat honlapján ezen a linken keresztül tekintheti meg!

Updated: 2012. január 18. szerda — 17:13