NEMZETKÖZI REPÜLŐNAP, KAMION ROADSHOW 2013.

NEMZETKÖZI REPÜLŐNAP 2013.

2013. augusztus 3-4-én rendezik meg Magyarország egyik legjelentősebb szabadtéri eseményét a Nemzetközi Repülőnapot és Haditechnikai Bemutatót Kecskeméten.

A különleges légi bemutatók a rendezvény mindkét napján közel hét órán keresztül tartanak. A látogatók többek között megcsodálhatják az orosz Russzkije Vityazi, a spanyol Patrulla Aguila, a török Turkish Stars, és az olasz Frecce Tricolori valamint, a horvát Wings of Storm formáció műsorát, valamint a Magyar Honvédség légierejének Gripen bemutatóját is.

A repülőnap programjait kiállítások színesítik, amelyeken bemutatkoznak a Magyar Honvédség szárazföldi alakulatai és a 25 meghívott ország légereje, megismerhetik az idén 75 éves Magyar Légierő, a Magyar Katonai Ejtőernyőzés és a 100 éves Magyar Tüzérség történetét is, valamint olyan különleges gépeket láthatnak a kecskeméti repülőtéren, mint a C-17-es, a Mig-21-es és 29-es a Szu-25-ös és 27-es.

A programok között a vendégek gasztronómiai élményekkel is gazdagodhatnak, a családokat gyermek játszóházzal és színes gyermekprogramokkal várják.

A parkolás a hagyományokhoz híven továbbra is ingyenes, a parkoló-övezetekből pedig ingyenes buszjáratok szállítják a látogatókat a rendezvény helyszínére.

ORSZÁGOS KAMION ROADSHOW TÖBB VIDÉKI HELYSZÍNEN

BELÉPÉS INGYENES

A repülőnap élményébe országos kamion roadshow-n kóstolhatnak bele előzetesen az érdeklődők.  A roadshow következő állomása június 21-23-án Szombathely lesz.

Időpont Helyszín
június 21-23. Szombathely – Szent Iván-éj
július 5-7. Győr, Győrkőc Fesztivál
július 12-14. Eger – XVII. Egri Bikavér Ünnepe Szent Donát Napján
július 19-21. Debrecen – Kossuth tér
július 26-28. Hungaroring, F1 futam
augusztus 2-4. Kecskemét, Repülőnap
augusztus 1. Révfülöp – M1 reggeli műsor
augusztus 3-4. Kecskemét – Repülőnap

A rendezvénykamion különlegessége a 4D-s és digitális bemutató, amelyen megtudhatnak mindent a magyar légierőről, a Gripen vadászgépekről, a Repülőnap történetéről, a 2013-as rendezvény érdekességeiről, a magyar vadászpilóta képzésről és a Magyar Honvédségről.

A digitális bemutatót hagyományos kiállítás is kiegészíti, ahol repülőgép makettek, a repüléshez kapcsolódó relikviák és fotók is megtekinthetők.

A látogatók bluebox fotózáson is részt vehetnek, illetve free wifi és bluetooth kapcsolaton keresztül exkluzív tartalmakhoz is hozzájuthatnak.

JEGYÉRTÉKESÍTÉS

A Repülőnapra jegyek elővételes jegyértékesítése megkezdődött. Az Országos Kamion Roadshow minden állomásán jegyek kaphatók elővételben!

A részletes jegyárakról a www.repulonap2013.hu weboldalon tájékozódhatnak.

Az idei év újdonságai:

  1. 7 éves kor alatt a rendezvény ingyenes,
  2. családi jegy, amely 2 felnőtt+ 2 gyermek belépését biztosítja,
  3. spotter jegy.

Az elővételben jegyet vásárlók 50%-os utazási kedvezménnyel utazhatnak a MÁV és a VOLÁN járatain a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra, Kecskemétre.

Updated: 2013. augusztus 15. csütörtök — 19:26