Nyitott kapuk, nyílt órák

Már szerdán is sok szülő kereste fel az iskolát, ahol a felső tagozatosok óráit tekinthették meg. Különösen az 5-6. osztály stúdiumait követték nagy érdeklődéssel, csütörtökön reggel pedig az alsós kisdiákok hozzátartozói népesítették be az alma mater folyosóit, hogy maguk is meggyőződjenek csemetéik tanulmányi előmeneteléről.

Mi az első osztályt kerestük fel, ahol Halagyi Anett és Bátorfiné Bolla Éva csoportbontásban, német órával kezdte a napot. A bemutatót megtekintette Hartdégenné Rieder Éva intézményvezető is, aki elégedetten nyilatkozott az idei tanévről.

Mint elmondta, 88 alsós és 58 felsős kezdte meg tanulmányait szeptemberben, köztük 24 apróság számára első alkalommal szólalt meg a csengő. A tanulók közül 98-an helyiek, míg 48-an más településről járnak az intézménybe. A szakos ellátottság megfelelő, s Bíró Magdolna személyében új némettanár is érkezett a testületbe.

Az igazgató szólt arról is, hogy a közeljövőben megkezdődik az új étkező kialakítása. Ezt a jelenlegi könyvtár átalakításával végzik el, míg egy tároló helységből lesz a tálalókonyha. A könyvtár az eddig kihasználatlan szolgálati lakásban kap elhelyezést. A beruházás a tervek szerint még ez évben befejeződik.

Tanári és tanulói laptopokra és interaktív táblákra is pályázni szeretne az iskola. Mint arról már beszámoltunk, év elején négy tanteremben szereltek fel interaktív, digitális táblákat és az ezekhez tartozó projektorokat, vezérlő laptopokat kapott az iskola, míg a számítástechnika teremben tizenkét multimédiás asztali számítógépet telepítettek. Ezt az eszközparkot szeretnék most tovább bővíteni a TIOP pályázat keretében– tájékoztatott Hartdégenné Rieder Éva csütörtök délelőtt, az intézmény nyílt napján.

Updated: 2011. december 26. hétfő — 21:12