Nyolcadikosok kísérték a kis elsősöket

A nyolcadikos tanulók kísérték be az elsősöket pénteken a vértessomlói iskola ünnepélyes tanévnyitójára, így megesett, hogy az idősebb testvér vezethette első útjára húgát, öccsét. A sportcsarnokban Hartdégenné Rieder Éva igazgató köszöntötte elsőként a kicsiket, szüleiket és rokonaikat, majd az új törvényi változásokról és módosításokról is szólt.

Míg tavaly 146, idén152 diák kezdi meg tanulmányait az intézményben, 22 apróság számára pedig első alkalommal szólalt meg a csengő. Őket Jakabné Bedernyák Edina terelgeti és segíti a kezdeti nehézségek, s az év során. A tanulók közül 105-en helyiek, 47-en pedig más településről járnak az alma materbe, amelynek tagintézménye a községi óvoda mellett a várgesztesi iskola és óvoda.

Az iskola épületében az eltelt hónapokban megtörtént az egészségügyi festés és a nagytakarítás, így tiszta, jól felszerelt termek fogadják a tanulókat. A tavalyi tanévben átadásra került az új tálalókonyha és az ebédlő, ahol közel százan veszik igénybe az étkezést. Hasonlóan nagy az érdeklődés a napközi iránt, ahová eddig 66-an jelentkeztek, de ez olyan nagy létszám, amit nem tud kezelni az iskola, lévén, hogy csak két csoportot tudnak indítani – tudtuk meg Hartdégenné Rieder Évától.

A tankönyvek rendben megérkeztek, 10-12 ezer forintba kerül egy-egy csomag osztálytól függően.

A közelmúltban Hartdégen Józsefné vezetésével a helyi óvodában is megkezdődött a nevelési év, ahol mintegy félszáz apróságot látnak el. Bár szűkösen férnek el a régi épületben, azért az iskolások volt ebédlőjének foglalkoztatóvá alakításával valamelyest javultak körülményeik.

forrás: www.vertessomlo.hu

Updated: 2012. november 27. kedd — 22:14