Búcsú az iskolától

 

Tizennyolc diák hallgatta meghatottan szombaton délelőtt a számukra utolsó alkalommal a megszólaló csengőt a vértessomlói iskolában, ahol Benya Zsuzsanna osztályfőnök vezetésével még egyszer körbejárták a jól ismert folyosókat és osztálytermeket, hogy végleg búcsút vegyenek az alma matertől.

A sportcsarnokban szülők, rokonok, hozzátartozók, ismerősök, barátok fogadták a meghatott fiatalokat, ahol a hetedikes Zink Patrícia búcsúztatta idősebb társait, majd a ballagók nevében Menoni Mercédesz köszönt el a nyolc éven keresztül biztonságos otthont adó intézménytől, a pedagógusoktól, tanulótársaktól.

Hartdégenné Rieder Éva igazgató a fiatalok jövőjéről szólva a kitartást, a szorgalmat és a szüntelen tudásvágyat emelte ki beszédében, hiszen a most végzett osztály valamennyi diákja középfokú oktatási intézményben folytatja tanulmányait.

S mielőtt a tizennyolc végzős még egy utolsó sétát tett volna az iskola épületében, az udvaron a levegőbe engedték azokat a léggömböket, melyek vágyaikat, kívánságaikat vitte a messzi ismeretlenbe.

Mint azt Hartdégenné Rieder Évától megtudtuk ismét sikeres évet zártak Vértessomlón. Elkészült az új melegítőkonyha és étkező, aminek nagyon örülnek valamennyien. Számtalan tanulmányi, sport és kulturális versenyen öregbítették a község hírét, de rendszeres és aktív szereplői voltak a település rendezvényeinek is. Az iskolának nincsenek létszámgondjai, hiszen szeptemberben 22 elsős kisdiák ül iskolapadba, s nem csak helyből, a környék településeiről is többen ide íratták gyermeküket, így a mostaninál tíz tanulóval többen kezdik a 2012/2013-as évet.

Az esemény képeit az önkormányzat honlapján ezen a linken keresztül tekintheti meg!

Updated: 2012. augusztus 13. hétfő — 12:07