Informatikai forradalom az iskolákban

A térség településeinek iskoláiba minden jel szerint beköszöntött a XXI. század, legalább is, ami az informatikai fejlesztéseket illeti. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP-1.1.1/07/1) keretében meghirdetett, a pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése című pályázat segítségével interaktív táblákhoz és a hozzájuk kapcsolódó informatikai eszközökhöz jutottak az intézmények. Szinte minden térségi település gazdagodott ilyen eszközökkel.

Szákszendre öt digitális tábla érkezett a TIOP pályázat keretében, a hozzá tartozó felszerelésekkel, de nyolc számítógép és egy 30 főt kiszolgáló szavazórendszer is támogatja ez évtől az oktatást. Ez utóbbiról tudni érdemes, hogy segítségével egy egész osztályt lefeleltethet a pedagógus akár negyedóra alatt, s az eredményeket is tudja közölni a tanulókkal.

A vértessomlói Német Nemzetiségi Általános Iskolában négy tanteremben szereltek fel interaktív, digitális táblákat és az ezekhez tartozó projektorokat, beüzemelték a vezérlő laptopokat, míg a számítástechnikai teremben tizenkét multimédiás asztali számítógépet telepítettek, mintegy 5,6 millió forintért. A fejlesztés előnyei a várgesztesi gyerekeket is érinti, hiszen a felső tagozatosok a szomszéd községben folytatják tanulmányaikat.

A projektek minden esetben az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósultak meg, ahogyan Oroszlányban is. A TIOP pályázat eredményeként a város iskolái összesen 71 új személyi számítógéphez és 29 interaktív táblához jutottak. A hálózati kommunikációt intézményenként egy WIFI Router és a Ságvári Iskolában egy alkalmazás szerver teszi teljessé.

Forrás: www.vertessomlo.hu

Updated: 2011. december 18. vasárnap — 18:47