Zökkenőmentesen indult a tanítási és nevelési év

Időben megérkeztek a tankönyvek és a munkafüzetek, így semmi akadálya nem volt az idei tanév megkezdésének, annak ellenére, hogy több szervezeti és személyi változás is volt a nyáron – összegezte tapasztalatait csütörtökön Hartdégenné Rieder Éva, a vértessomlói iskola és óvoda igazgatója, aki ezévtől a várgesztesi intézményeket is irányítja.

– Ami a szervezeti változást illeti, tagintézményként csatlakozott hozzánk a gesztesi iskola és óvoda – mondja a szakember. Ott Mosonyiné Hofer Szonja látja el a vezetői teendőket, s mellette német nyelvre is oktatja a diákokat. Munkáját Kemény Ilona és Arató Albertné segíti, s heti egy alkalommal egy informatikus kolléga is átjár a negyedikeseket tanítani – ez eddig nem volt a szomszéd faluban. Hét elsős, három másodikos, egy harmadikos és két negyedikes diák ült iskolapadba szeptember elsején. Az óvodát Pillmann Katalin vezeti változatlanul, akit egy óvónő és egy dada segíti a 22 apróság ellátásában.

Somlón 146-an, a tavalyi létszámnál tízzel több diák kezdte meg tanulmányait, s 24 apróság számára első alkalommal szólalt meg a csengő. A tanulók közül 98-an helyiek, míg 48-an más településről járnak az intézménybe. A szakos ellátottság megfelelő, s Bíró Magdolna személyében egy új némettanár is érkezett. Ami jelenleg gondot okoz, az az, hogy 79-en ebédelnek a 25 főt befogadó étkezdében, így mindenképpen szükséges lesz egy új melegítőkonyha és étkezde kialakítása. Több mint félszáz kisgyerek jár a somlói óvodába, akik nevelését és gondozását Hartdégen Józsefné megbízott vezető mellett, három óvónő és két dada végzi – tájékoztatott az oktatási és nevelési év beindulásáról Hartdégenné Rieder Éva.

Forrás: www.vertessomlo.hu

Updated: 2011. október 30. vasárnap — 08:15